به گزارش ایلنا، ادلار، دارار یا دالا در زبانهای مختلف کوهستانی که با حرف «د» کوتاه نیز خوانده میشود، گیلانی و مازندرانی معروف است. دلال به عنوان ادویه و نمک برای طعم دادن به انواع میوه های ترش مانند کیوی، پرتقال ترش، رب بادام، گوجه سبز و غیره و تهیه انواع بورانی، ماست و سکجانبین استفاده می شود. اما آیا طرز تهیه دلال یا نمک سبز خانگی را می دانید؟ دلال یا دال با استفاده از ادویه و نمک تهیه می شود. اما درون سبزی دلال چیست؟ در این مطلب طرز تهیه دلال سبز یا شور را می توانید به صورت مرحله به مرحله یاد بگیرید.
دلال، همچنین به عنوان دلار یا دارار شناخته می شود، یک چاشنی محبوب شمالی است که از ترکیب سبزیجات معطر محلی با نمک تهیه می شود. این ادویه طعم بی نظیری دارد و برای طعم دادن به خیار، ماست، دوغ، گوجه سبز، ترشی پرتقال، کیوی ترشی و شغال استفاده می شود.
این ادویه به عنوان جایگزین شیرینی برای نمک استفاده می شود. از طرفی سبزی هایی که برای دلال استفاده می شود طبیعتی گرم دارند و از سردی میوه ها و لبنیات جلوگیری می کنند و شخصیت آن ها را متعادل می کنند.
طرز تهیه دلال یا نمک سبز خانگی
مدت زمان سرویس کارگزار سیدل: 30 دقیقه
وسایل لازم برای ساخت دال خانگی
گشنیز: 350 گرم
مقدار: 20 گرم
طعم انجیر: 200 گرم.
چوچاق: 100 گرم
نعنا: 100 گرم.
نمک: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه سبزیجات سبز
اولین قدم برای تهیه دلال یا نمک سبز خانگی، تهیه محتویات دلال سبزی است. عموماً این فصل گیلانی با استفاده از سبزیجات محلی تهیه می شود. به همین دلیل بهتر است اگر به شهرهای شمالی می روید، حتماً این سبزی ها را از بازارهای شمالی تهیه کنید و سعی کنید فردی را که - فروشندگی دارد، تهیه کنید.
به این ترتیب دلال شما طعم بدیع و لذیذی پیدا می کند و خوشمزه تر هم می شود. اگر سبزی تازه محلی ندارید، می توانید آن ها را حذف کنید و از نعنا و گشنیز تازه برای تهیه دلال استفاده کنید. در ادامه این قسمت می توانید از جزئیات و طرز تهیه سبزی دلال شمالی به سبک گیلانی و مازندرانی مطلع شوید.
مرحله اول؛ محصولات فروشگاه دلار را تمیز کنید
اولین قدم برای تهیه دلال یا نمک سبز در خانه، باید سبزی را تمیز کنید و رنگ زرد و آسیب آن را از بین ببرید. از آنجایی که نعناع دارای برگ های ضخیم است، بهتر است ساقه آن را ببرید، اما بهتر است بقیه سبزی را دور نریزید.
درجه دوم؛ سبزی فروش
پس از شستن مواد گیاهی، آنها را در یک سطل آب قرار دهید و چندین بار بشویید تا خاک یا کثیفی باقی مانده روی ساقه و برگ ها کاملا پاک شود.
درجه سوم؛ خشک کردن سبزیجات ترشی سبز
در این مرحله از طرز تهیه دلال یا نمک سبز باید سبزی های شسته شده را در ظرفی بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود. سپس می توانید یک پارچه پهن کنید و سبزیجات را چند دقیقه روی پارچه قرار دهید تا کاملا خشک شوند و رطوبت آن ها گرفته شود.
مرحله چهارم؛ دلال سبزیجات را برش می دهد
پس از خشک شدن کامل سبزیجات، باید در این مرحله از دستور دالال خرد شوند. برای این کار می توانید از غذاساز یا سبزی خردکن استفاده کنید. سبزی ها باید ریز خرد شوند، پس بهتر است چند بار خرد شوند یا با چرخ گوشت یا خردکن برقی خرد شوند.
مرحله پنجم؛ نمک را به راهرو اضافه کنید
بعد از برش فیلینگ سبزی دلال کمی نمک اضافه کنید. در واقع باید بعد از بریدن سبزیجات نمک اضافه کرد. اگر نمک را خیلی دیر به سبزیجات اضافه کنید، رنگ جفت شما تیره تر می شود. بنابراین برای حفظ رنگ زیبای دلار، بهتر است بلافاصله بعد از برش سبزی، نمک اضافه کنید.
برای تهیه انواع ادویه ها و چاشنی ها از جمله نمک از فروشگاه های زنجیره ای افق کروش به صورت حضوری یا تلفنی اقدام کنید.
کلاس ششم؛ مراقبت از کارگزار
نگهداری سبزیجات سبز بسیار آسان است. پس از درست کردن دلال باید آن را در شیشه هایی با درب محکم بریزید. بهتر است یک شیشه کوچک برای مصرف روزانه در یخچال قرار دهید و باقیمانده سرور را در شیشه های بزرگتر بریزید و در فریزر بگذارید.
توجه داشته باشید که نگه داشتن دال به مدت طولانی در یخچال باعث تیره شدن رنگ آن و کاهش کیفیت دال می شود. بنابراین، اگر اغلب از آن استفاده نمی کنید، بهتر است آن را در فریزر قرار دهید و در مواقعی که به آن نیاز داشتید آن را خارج کنید.